Sunday, June 20, 2010

Isu Halal/Haram Vol. 4 (Nasi Lemak 7-11)

Here's another forwarded email yang aku terima 3 hari lepas, tak sempat nak share dengan sahabat2 sekalian, bz gilerrrr, huhuhu. Jom kita pakat-pakat baca (teks asli, tanpa meng'edit' satu huruf pun)

''Salam semua, Kepada pengemar nasi lemak yg selalu membeli nasi lemak d 7-eleven di Selangor, saya nasihatkan hentikan tabiat anda itu...pagi tadi saya singgah kat kedai husband saya dan ternampak satu kedai makan "cha ya nun alif" ni...and tgk ada seorang chinese girl tgh potong sayur di sebelahnya anjing tgh dok hidu sayur2 dia tu......

tetiba tergerak hati nk tya husband saya... ini restoran ke apa? pastu hubby sy ckp dia terlupa nk cerita kt saya.....tempatnya saya terpaksa rahsia kan ....mintak maaf sbb atas sebab2 keselamatan awam...heheheh.

Menurut hubby saya ini bukan restoran tp tempat packing nasi lemak + bihun goreng utk di pasarkan ke 7 eleven seluruh selangor... Owner ni dpt contract 3 tahun ngan 7 eleven....pekerjanya ramai Indon....salah sorang Indon kt tempat tu cerita kt hubby saya nasi lemak yang dia org proses halal... barang2 pun dari sumber2 yg halal... Tapi masalahnya tgh mengoreng nasi lemak pun ada anjing kt kaki apa hal.....so tepuk dada tanya iman....

pada pandangan saya memg x halal sebab x menjaga kebersihan langsung...mcm mana nk halal anjing kiri kanan.....

So moralnya lebih baik beli nasi lemak yg di jual melayu kita di kaki2 lima tuh......ok ...tolong sebar2 kan email ni...sbb saya nampak ngan mata saya sendiri..... fitnah itu berdosa besar, hanya Allah Maha Mengetahui...'

Gitulah kisah nya... The End :D

Sumber: http://myhpa-produk100halal.blogspot.com/2009/08/isu-halalharam-vol-4-nasi-lemak-7-11.html