Friday, January 22, 2010

Stoma-K (Herba Pelangsing)

stomak.jpgStoma K adalah satu bentuk ramuan yang dihasilkan 100% dari herba dan tidak mengandungi bahan kimia. Bahan aktif falam produk ini ialah (-) Hydrocytic Acid (-) HCA ini berupaya untuk mengurangkan selera makan, membantu penghasilan dan penyimpanan lemak dan mengaktifkan pembakaran lemak. Formula ini amat berkesan untuk mengatasi permasalahan obesiti. Keadaan in akan menyebabkan kebanyakan kalori ditukarkan kepada glikogen dalam hati dan hanya sedikit kalori akan disimpan sebagai lemak. Kebanyakan produk pelangsing dan menurunkan berat badan yag terdapat di pasaran menggunkan bahan kimia yang boleh menyebabkan berlakunya kesan sampingan khusus kepada gangguan tekanan jantung. Stoma K amat sesuai dan selamat digunakan kerana:-
1. HCA tidak diklasifikasikan sebagai dadah.
2. HCA tidak bertindak balas dalam mitokondria, maka proses penghasilan tenaga secara normal dalam kitaran kreb tidak diganggu.
Kesan Stoma K tidak akan berkurang setelah digunakan pada jangka masa tertentu.
Komposisi (60 Kapsul per botol) :
1. Tetra Indica 2. Centella Asiatica.
Dos :
Amalkan 2 kapsul pada waktu pagi dan 2 kapsul pada waktu malam.
Harga :
Semenanjung : RM22
Sabah/Sarawak : RM25

19 Respons kepada "Stoma-K (Herba Pelangsing)"

Saya nak tahu apakah kesan sampingan selepas makan ubat ini samaada kerap membuang air besar , pening kepala atau sebagainya.
Cik Wan, Stoma K tidak mempunyai sebarang kesan sampingan tetapi cuma ada DOC iaitu Direction Of Cure (tanda-tanda ke arah penyembuhan). Boleh rujuk bahagian Perubatan JAWI utk maklumat lanjut. DOC yang biasa di alami ialah buang air besar.
Jika saya menyusukan anak, adakah ia selamat utk dimakan..
So far makan ok..melancarkan pembuangan air besar,tak de masalah cirit birit..nak lagi ok makan dengan Teh Asiatica Plus n Pelawas..Ok jerkk.Lagipun Stoma K, mengurangkan rasa lapar.
Selamat Mencuba..
Cik Fiza, tak perlu amal Stoma K sebaliknya amalkan Kopi Radix untuk memperbanyakkan susu ibu selepas bersalin.
Cik Shainna, terima kasih atas perkongsian testimoni yg cukup baik. Sama-samalah kita sebarkan kebaikan produk ini kepada rakan-rakan kita. Wassalam.
since saya dah 3 tahun menyusukan anak..so saya akan cuba kopi radix pula..tapi tulah nak try kuruskan badan pula..ade effect ke Stoma K ke anak yg disusu tu…nnti die pula yg cirit birit…
Hydrocytic Acid (-) HCA ini berupaya untuk mengurangkan selera makan, membantu penghasilan dan penyimpanan lemak dan mengaktifkan pembakaran lemak. adakah dengan mengamalkan stoma-k berat badan akan berkurangan dan dengan mengamalkan meminum kopi radix tidakkah ianya memberikan kesan kpd bayi? bukankah kopi mengandungi kafin.
adakah ia sesuai di makan bersama teh herba.
Pn Aida, Stoma K berkhasiat mampu mengurangkan selera makan dan secara tidak langsung dapat mengurangkan berat badan. Sinergikan bersama Teh Asiatica Plus dan Kopi Radix untuk kesan maksima.
Kopi Radix tidak memberi kesan yang tidak baik pada bayi sebaliknya ia mampu menguatkan tulang (tulang belakang) bayi. Semua kopi mempunyai kafein termasuk Kopi Radix tetapi disebabkan Kopi Radix disinergi bersama 7 herba yang salah satunya ialah Herba Tebu Gajah yang bersifat antidot (penawar racun), ia berjaya mengurangkan kandungan kafein dalam kopi, justeru tidak memberi apa-apa kesan buruk kepada tubuh badan manusia.
Adakah stoma-k meninggalkan kesan setelah kite berhenti daripada mengamalkannya. contohnya selera makan bertambah ke atau sebagainya.
Salam Zura, jika anda berhenti mengamalkan Stoma K, kesannya (mengurangkan rasa lapar) akan hilang. Wassalam.
akum, boleh kah orang yang pregnant makan stoma-k?
terima kasih.
Wslm NJ, wanita hamil lebih digalakkan utk mengambil set produk HPA utk wanita hamil. Produknya ialah:
1. Mega 3 kapsul: 2×2
2. Evergreen Centella: 1 @ 2 sudu EC campur air
3. EQ Minda: minum 1 sudu setiap pagi @ campur dgn air
4. Kopi Radix: minum 1 @ 2 x sehari
boleh ambil ubat ni kah waktu tengah period…begitu juga dgn ubat hpa yg lainnya…atau kena rest for awhile dulu?
Salam Pn Mona, tidak ada masalah jika hendak mengambilnya semasa sedang didatangi haid.Begitu juga dengan produk herba HPA yg lain.
saya masih menyusukan anak yg berumur 7 bulan dlm masa yg sama saya mengamalkan herba dan membuat suntikan (mcm pil perancang) sekiranya saya mengamalkan herba akan hilang ke kekuatan suntikan dlm badan saya
Berapa lamakah harus mengambil Stoma K baru nampak kesan..
“Kesan Stoma K tidak akan berkurang setelah digunakan pada jangka masa tertentu.”
apakah maksud ayat tersebut, boleh terangkan dengan lebih terperinci?
Terima kasih.
Salam semua, nampaknya begitu ramai yang bertanyakan mengenai Stoma K ini. Maklumlah masing-masing nak kelihatan langsing dan menarik. Bagus2. Stoma K amat baik diambil bersama Teh Asiatica Plus. Kami mempunyai testimoni yg menarik dimana ada seorang Hamba Allah ni berjaya mengurangkan berat badannya dalam masa 2 minggu dgn mengamalkan 2 produk ini. (beratnya saya tak ingat). Petua yg diamalkannya:
1. Makan malam (makan berat seperti nasi) sebelum jam 8pm (antara 6-8pm)
2. Makan buah-buahan sahaja pada sebelah malam (nasi makan tengahari saja)
3. Elakkan makan berat selepas jam 8pm.
Pengambilan Stoma K haruslah secara berterusan sehinggalah kesannya mulai menampakkan hasilnya pada tubuh anda. Kopi Radix juga baik diamalkan kerana ia turut mampu memberi kesan langsing utk jangka masa panjang.