Madu lebah merupakan saripati tumbuhan (nectar) yang disimpan oleh lebah sebagai sumber makanan. Apabila cuaca sejuk atau kekeringan makanan, lebah akan mengambil madu simpanan sebagai sumber tenaga. - Madu telah digunakan sejak turun-temurun kerana khasiatnya yang unik disamping kelebihan penawar yang ada padanya.
- Sarangnya terbentuk daripada himpunan sel-sel lekitan lebah yang menempatkan larva, madu dan debunga.
- Kandungan mineralnya berbeza mengikut tempat asal madu. Amnya, ia mengandungi kuprum, zat besi, vitamin B, mangan, kalium, kalsium, fosforus, aluminium dan magnesium.
- Madu sarang sangat mujarab untuk alahan, dikunyah ketika alahan menjelma.
- Sesuai untuk mengelak asid refluk.
- Antioksidan yang tinggi, dapat mengelakkan proses penuaan.
- Digunakan secara meluas dalam masakan – sapuan roti, snek, salad.
- Madu sarang akan menjadi kristal pada suhu sejuk, dibiar pada suhu bilik.
- Elakkan pemberian madu kepada bayi di bawah umur 12 bulan.
Diambil sebelum makan, 1 sudu kecil, 2-3 kali sehari.
Semenanjung Malaysia: RM 35
Sabah & Sarawak: RM40
Semenanjung Malaysia: RM 30
Sabah & Sarawak: RM 35












![[flyer+dew+water+2.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg830rR3JeIWt-Sy-uj2zcelMCAB3Gh85aJkICoVU6IXA9NvRv8qTuAHVNJqZJlTUPPz81di6kxJLGrrCdYj6wwRaFFEDisqAPsaExkRHvcbRj9RQEoK1rvTPHuDhryzrjRCQ5iakA2cc/s1600/flyer+dew+water+2.jpg)





